25 Aralık 2012 Salı

Diş Buğdayı

Aslında Defne'nin dişleri çıkalı neredeyse 3 ay oldu. İlk dişini, babasının doğumgününde hediye olarak getirdi balım. 27 Eylülde minik bir pirinç tanesi alt çeneden gösterdi kendini:) Meyve püresini yedirirken silikon kaşık bir şeye takılıyordu. Babaannesinin söylemiş olduğu taktik ile çay kaşığı ile hafifçe dokundum ki "çın çınn" minik bir ses geliyor:) İşte 3. Aydan beri kaşınan, canını acıtan, haylaz diş nihayet patlamış ve yerini almıştı:) Tabi hemen büyük bir sevinçle aileye haber verildi telefonlarda "Ooooo kuzum", "Ahhhh tatlım" , "Ayyyy balım" nidaları ile tepkiler alındı :)

O günden beri Diş buğdayı yapalım planları önümüzde ki her hafta için yapıldı:) Ancak bir türlü fırsat bulamadık. En sonunda 23 Aralık Pazar günü aile ile yapılan kahvaltının ardından diş buğdayı törenimizi yaptık. Babaannesi buğdayını, anneannesi meşhur elmalı pastasını, ben de diş şeklinde kurabiyelerini hazırladım.

Diş Buğdayı yedikten sonra Defne'nin önüne çeşitli meslekleri simgeleyen nesneleri yerleştirdik.
Kitap (Araştırmacı), Kalem (yazar), Albüm (müzisyen), Neşter benzeri bir alet :) (doktor), Para (finans), Makas (terzi,kuaför), fırça (ressam)....Veeee Defnoş ne seçti dersiniz....Makası seçti!! :))
Babasına göre baba mesleği Tekstile yönelecek :)), Babaannesine göre; Kuaför, bana göre de Moda Tasarımcısı olacak :)))) Videoyu yüklemede problem yaşadım, en kısa zamanda videosunu yükleyeceğim.

Defne mızırdanmaya başladı şimdilik bu kadar ...



3 yorum:

  1. Defne'nin yeni maceralarini buradan bekliyoruz:)

    YanıtlaSil
  2. :)) harika... Defne hanım fırsat verdikçe burada olacağız tatlım...

    YanıtlaSil
  3. :)) harika... Defne hanım fırsat verdikçe burada olacağız tatlım...

    YanıtlaSil